Hoppa till sidans innehåll

Drivex Cup


Drivex Cup startade 1981. Dåvarande ordföranden i Edsbyns IF:s handbollssektion Bo-Gunnar Andersson organiserade den första cupen i december 1981. Han tog ett nytt grepp då han införde ett pris till den mest framgångsrika föreningen sammanlagt i de olika åldersklasserna, som från början var B-, C- och D-flickor. Denna s.k. Drivexpokalen har varit en morot för framför allt de lokala hälsingeklubbarna som ofta deltagit med lag i samtliga klasser. 

Drivex Cup har de flesta åren avgjorts fre-lör före 2:a advent. Spelplats har varit Celsiushallen i Edsbyn, men vissa år har antalet deltagande lag varit så stort att D-flickornas matcher har fått avgöras på lördagen i Alfta Sporthall.

Prisutdelningen har varit i Celsiushallen och många år har cupen avgjorts i de absolut sista matcherna i en fullsatt kokande arena. Barn, föräldrar övriga anhöriga och intresserade lämnar för några timmar julstöket för att uppleva slutdramatiken.  

År 2007 25-årsjubilerade Drivex Cup och vad passade då bättre än att arrangerande Edsbyns IF Handbollsförening erövrade Drivexpokalen som de två föregående åren hamnat hos Alfta GIF.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:40 Skribent: Angelica Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

Hitta hit: (större karta)

 

Postadress:
Edsbyns IF HF - Handboll
Erika Thalén, Humlestigen 2
82834 Edsbyn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: edsbynsifhandboll@gm...

Se all info