Policy vid resor

Bakgrund

Resor

Edsbyns IF Handboll anser att alla transporter till och från samtliga tävlingar, träningsläger, cuper, andra träffar och sammankomster ska ske på ett så trafiksäkert och miljövänligt sätt som möjligt.

Resor skall beställas i god tid och företrädesvis ske med buss alternativt tåg.

Vid resor under 100 km enkel resa bör i första hand egentransport användas.

Vid resor med buss skall erfarna yrkeschaufförer anlitas.

Bil eller minibuss på sträckor över 100km enkel väg bör endast väljas när inga andra transportmedel är möjliga. Vid användning av bil ska samåkning eftersträvas.

Vid användning av bil utgår reseersättning till förare av fordonet enligt Skatteverkets summa för skattefri reseersättning per mil.

Egenavgift

Vid resor till tävlingar, träningsläger etc där transport sker med bil, buss, tåg eller flyg kan en så kallad egenavgift tas ut av deltagarna eller medresande föräldrar/vuxna.

Egenavgiftens storlek är beroende av den totala kostnaden för valt transportmedel.

Anmälan av medresenär till tävlingar, träningsläger eller cuper är bindande.

Egenavgiften skall vara betald senast samma dag som resan påbörjas.

Vid eventuella återbud p g a sjukdom betalas halv egenavgift.

Antagande

Denna policy har antagits vid styrelsemöte 2017-01-08

Dokumentet utvärderas årligen och justeras vid behov.

/Styrelsen Edsbyns IF Handboll

För utskrift Policy Resor