Edsbyns IF HF:s ekonomi

Det är mycket vi som förening vill göra för klubben och allt fordrar resurser. Det finns fyra grundläggande resurser som vår verksamhet vilar på; aktiva spelare, engagerade ledare, stöttande föräldrar och en stabil ekonomi.

Föräldrar

Som förälder är det oerhört viktigt att man finns där och stöttar barnens aktiviteter, både för idrotten i sig men också för vår ekonomis skull. Som förälder bidrar man på flera olika sätt, bl a genom att skjutsa och hämta vid träningar och matcher men stöttning på och utanför planen är en ovärderlig tillgång liksom all hjälp som behövs vid egna arrangemang. Handboll är en relativt billig sport men att bedriva verksamhet kostar och därför behöver vi inkomster.

Aktiva

Aktiva barn och ungdomar i föreningen är naturligtvis den största resurs vi har. Edsbyns IF HF har idag ca 150 aktiva men vi växer ständigt. Utöver dessa 150 spelare finns även ett antal ledare som sköter träning, matcher, utrustning, närvarorapportering, administrativa uppgifter m.m.

Som spelare, ledare och förälder bidrar man på flera olika sätt. Dels genom arbetsinsatser för föreningen (försäljning m.m.), dels genom pengar. Pengar behövs för föreningen i stort men även för respektive lag. Medlemsavgift är inte en avgift vi har "bara för att", den avgiften går till föreningen och bidrar på längre sikt till nytt material osv för att tjejerna ska kunna utföra sin träning på bästa sätt och under bästa möjliga förutsättningar.

Verksamheten blir mer kostsam för de äldre lagen än vad det är för de yngre, därför bidrar man under vissa år med mer intäkter till föreningen än vad man kanske får tillbaka det året men på längre sikt jämnar det ut sig.

Föreningens gemensamma kostnader

Föreningen betalar:
- hallhyror vid träningar och matcher
- domarkostnader
- anmälningsavgifter
- resekostnader
- material (bollar, västar, matchställ, sjukvårdsmaterial m.m.)
- licenser

Föreningens gemensamma intäkter

Föreningens intäkter kommer i första hand från:
- medlemsavgift
- sponsring
- kommunala och statliga aktivitetsbidrag
- försäljning
- Drivex/USM/DE-cup

Balanserad ekonomi

Vår förening har, precis som andra idrottsföreningar, ganska svårt att få ihop intäkter och utgifter vissa gånger. De idrottsliga ambitionerna står i centrum men tyvärr kostar det en hel del om vi ska ta oss framåt. Hjälp och stöd behövs därför ekonomiskt och det är ett ansvar som följer med, inte bara inom Edsbyns IF HF, utan i alla idrottsföreningar. Vi kan inte bedriva verksamheten utan ekonomiskt stöd. Föreningen har ambitionen att ha ett positivt ekonomiskt utfall vid varje verksamhetsårs slut.

Har du frågor angående ekonomin är du välkommen att kontakta ekonomiansvarig/kassör Lars Pettersson.

Uppdaterad: 05 OKT 2017 14:09 Skribent: Angelica Nilsson